|

Italien till kvartsfinal i VM: "Vi var kliniska"

NyhetsbildZoom
Italiens Valentina Giacinti jublar efter sitt 1–0-mål mot Kina. Foto: Claude Paris/AP/TT
Italien är klart för kvartsfinal i fotbolls-VM efter ett nytt succéinhopp av Aurora Galli. Nu kan Sverige vänta i en eventuell semifinal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Italien vann sin grupp på målskillnad och hade ingen lust att slå av på takten i åttondelsfinalen mot Kina.

Redan i den tionde minuten hade anfallaren Valentina Giacinti en boll i nätet efter att ha sprungit sig fri, men hon vinkades av för offside.

Fem minuter senare var hon framme igen. Och den här gången fick 25-åringen utdelning.

Giacinti höll sig framme på en tilltrasslad situation i straffområdet och tryckte in ledningsmålet för Italien inför 17 492 åskådare på Stade de la Mosson i Montpellier.

Skott i stolpen

De blåklädda fortsatte sedan att hota i djupled, men Kina kom tillbaka närmare halvtid och hade bland annat ett skott i stolpen i den 42:a minuten.

Då var Italien ett pressat lag.

Kina låg högt i banan och satte griller i huvudet på motståndarnas backlinje, och många hade kanske väntat sig en liknande matchbild i andra halvlek.

I stället gjorde Italien 2–0.

Inbytta succéinhopparen Aurora Galli slog till med ett överraskande skott från distans och utökade ledningen i den 49:e minuten. 22-åriga Galli har nu gjort tre mål i årets VM och alla har kommit efter inhopp, något som bara en spelare har lyckats med förut, Australiens Lisa De Vanna 2007.

"Otroligt"

Kina kunde aldrig återhämta sig från underläget och därmed är Italien klart för kvartsfinal mot antingen Nederländerna eller Japan, som möts senare under tisdagen.

– Det är ett otroligt resultat, säger förbundskaptenen Milena Bertolini enligt Football Italia.

– Det här var en svår match och vi kanske inte spelade så bra, men vi var kliniska och fick med oss ett väldigt viktigt resultat. Alla hjälpte varandra och tjejerna gav allt, fortsätter hon.

Skulle Italien gå vidare från kvartsfinalen kan laget ställas mot Sverige i en eventuell semifinal, om Sverige vinner sin kvartsfinal mot Tyskland på lördag.

Visa fler
Kommentarer
|

Lukas Syberyjski ny tränare för IFK Mariehamn

Nyhetsbild
Lukas Syberyjski tränar IFK Mariehamns herrlag nästa säsong. Foto: Nya Åland
Den åländska klubbens klubbdirektör beskriver den nya tränaren som ung, modern och intelligent.

Mest läst senaste veckan