|

Real Madrid får ett damlag

NyhetsbildZoom
Snart kan Real Madrid-supportrarna även jubla över mål i den spanska damligan. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergrend/TT
Från och med nästa höst kan Real Madrids supportrar även heja på sina damspelare. Den spanska klubben startar ett damlag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På tisdagen klubbade Real Madrids styrelse igenom ett förslag att ta över den något mindre Madridklubben Deportivo Tacón, vars lag i våras gick upp i den spanska högstadivisionen för damer.

Tacón kommer att fortsätta spela under sitt gamla namn under den kommande säsongen, men till hösten 2020 byta namn till Real Madrid. Real kommer dock enligt El País att stå för alla kostnader under det kommande året.

Real har sedan tidigare fått kritik för att de inte följt andra europeiska storlag och skapat ett damlag, inför tisdagen var klubben en av bara tre spanska klubbar i herrarnas högstadivision som inte hade ett damlag. Enligt El País var skapandet av ett damlag inskrivet i det kontrakt storklubben har med tröjsponsorn Adidas.

Det återstår fortfarande en hel del arbete innan fotbollen blir jämställd. På sporttidningen AS hemsida placerades nyheten sent på tisdagskvällen under herrlagets tränare Zinedine Zidanes tankar om sitt lags spelsystem.

Och i herrpengar räknat är damlaget billigt. Real Madrid ska ha betalat 400 000 euro för att få ta över Tacón, vilket kan jämföras med de omkring 100 miljoner euro som klubben uppges ha betalat i övergångssumma för herrspelaren Eden Hazard i början av juni.

På den internationella arenan har storklubbar som Chelsea, Bayern München och Paris Saint-Germain haft framgångar med sina damlag och två av Reals största inhemska konkurrenter har också firat triumfer på damsidan – Atlético Madrid har vunnit ligan de tre senaste säsongerna och Barcelona tog sig till final i Champions League i våras.

Kommentarer
|

Ronaldo: "Gör ont när folk ifrågasätter din ära"

Nyhetsbild
Cristiano Ronaldo. Arkivbild. Foto: Armando Franca/AP/TT
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo tycker att 2018 var hans tuffaste år på det personliga planet. Det berättade han på tisdagskvällen för portugisisk tv.

Mest läst senaste veckan