|

Färre människor är beredda att ändra på sina levnadsvanor för att skydda miljön

Sin energiförbruknings– och konsumtionsvanor är saker som en majoritet av finländarna kan tänka sig att ändra på, en annan sak är det om det handlar om saker som köttkonsumtion eller privatbilism
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En majoritet av finländarna är beredda på att ändra sina levnadsvanor för att skydda miljön, det visar en värde– och attitydundersökning som tankesmedjan EVA har gjort och som de skriver om i ett pressmeddelande. Det är ändå färre människor jämfört med senaste toppåret 2009. Allra villigaste att ändra sina levnadsvanor var finländarna år 1992. EVA har gjort undersökningen sedan 1984.

– Diskussionen innan riksdagsvalet handlade mycket om klimatförändringarna, därför kan det tyckas förvånande att det inte syns i människornas villighet att ändra på sina levnadsvanor, säger Sami Metelinen, som är redaktionschef på EVA.

– Minskad energiförbrukning och konsumtion passar åt majoriteten medan minskad köttkonsumtion och minskad privatbilism oftast inte gör det.

Undersökningen gjordes via en internetpanel där 2 059 finländare i åldern 18–70 svarade. Felmarginalen är mellan två och tre procent. Undersökningen gjordes mellan 31.1–6.2.2019.

Kommentarer
|

En av Finlands mest eftersökta personer gripen efter 20 år – misstänks för grova ekonomiska brott

Nyhetsbild
En av Finlands mest eftersökta brottslingar har gripits i Polen. Foto: Ari Sundberg/SPT
Centralkriminalpolisen meddelar att Svetlana Hytti har utlämnats till Finland av polsk polis.

Mest läst senaste veckan