|

1 600 fast på kryssningsfartyg utanför Visby

NyhetsbildZoom
Viking Lines Cinderella får inte lägga till i Visby på grund av den hårda vinden. Arkivbild. Foto: Hossein Salmanzadeh
Ett kryssningsfartyg sitter fast utanför Visby på Gotland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anledningen är den hårda blåsten som dragit in över området och som gör att det inte går att lägga till i hamnen, rapporterar Aftonbladet.

Enligt Viking Line som driver kryssningsfartyget är det nästan 1 600 personer ombord. Fartyget utgick från Stockholm i morse och skulle vara i land i Visby klockan 9.30 för att sedan vända tillbaka i kväll.

Klockan 14 svensk tid ska ett nytt försök göras att lägga till.

– Vi har gjort några försök med hjälp av lots och kommer att göra nästa försök klockan 14 när vinden inte är lika hård, säger Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line, till TT.

Enligt rapporter från personal ombord ska det vara lugnt bland passagerarna, uppger Eleonora Hansi.

– Det är ganska lugnt och folk har förståelse för situationen, men det är klart att de tycker det är tråkigt eftersom att man hade sett fram emot att komma i land men det finns personal som informerar passagerarna ombord. Det finns även tabletter för de som är åksjuka, säger hon.

Ulf Paulin befinner sig på fartyget tillsammans med sin familj.

– Det är jättemånga som är sjösjuka, det gungar ganska häftigt. Vi vill bara komma i land. Vi ska få ett nytt besked först klockan 14. Det är jättejobbigt, säger han till Aftonbladet.

Kommentarer
|

MSF återupptar räddningsarbete på Medelhavet

Nyhetsbild
SOS Mediterranées fartyg Aquarius i hamnen i Marseille i oktober 2018. Arkivbild. Foto: Claude Paris/AP/TT
Läkare utan gränser (MSF) återupptar sina räddningsinsatser med fartyg på Medelhavet, skriver hjälporganisationen i ett pressmeddelande. Samtidigt riktar organisationen kritik mot EU:s migrationspolitik, som man anser har bidragit till att ett stort antal människor drunknat på vägen till Europa.

Mest läst senaste veckan