|

Polisen efterlyser vittnen till skottlossningen i Karleby

Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Strax före söndagens skottlossning i Karleby försökte en beväpnad person ta sig in i offrets bil. Offret lyckades fly, men blev sedan ikappkört på Torggatan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klockan åtta på söndagsmorgonen försökte en beväpnad person ta sig in i en bil. Offret lyckades köra iväg. Den beväpnade personen följde efter och lyckades jaga ikapp offret. På Torggatan körde den beväpnade personen upp jämsides med offret och sköt med pistol mot offret.

Ingen skadades i skottlossningen.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med ögonvittnen och önskar att de tar kontakt på e-postadressen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Polisen fortsätter utreda fallet och informerar mer på tisdageftermiddag. På söndagen grep polisen tre personer, som är inblandade i skottlossningen. Fallet utreds som dråpförsök.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan