|

VM-guldlaget tillbaka i USA – hyllas med parad

NyhetsbildZoom
Det amerikanska laget utanför planet på Newarks flygplats. Foto: Kathy Willens/AP/TT
Många jublande fans mötte upp det amerikanska damlandslaget i fotboll på flygfältet. På onsdag ska laget delta i en parad genom Manhattan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

USA:s fotbollslandslag är åter på amerikansk mark. Med ett färskt VM-guld i bagaget landade spelarna på flygplatsen Newark utanför New York.

Precis som för det svenska damlandslaget så möttes det amerikanska av jublande supportrar och en röd matta som rullades ut vid planet. Anfallsstjärnan Alex Morgan och turneringens bästa spelare, Megan Rapinoe, var bland de första att kliva ut från planet.

Megan Rapinoe med VM-bucklan. Foto: Kathy Willens/AP/TT


De svenska spelarna, som landade i Göteborg i måndags, var alla iklädda den svenska landslagströjan. De amerikanska spelarna hade på sig varsin svart t-shirt med texten "World Champions" ovanför fyra stjärnor som symboliserade lagets fyra världsmästartitlar, 1991, 1999, 2015 och 2019.

Till tonerna av bandet Queens "We Are The Champions" och "We Will Rock You" firades det på flygplatsen innan spelarna klev på en buss mot New York. På onsdag kommer det att hållas en parad längs Manhattan i guldlagets ära.

USA vann VM-finalen mot Nederländerna i söndags med 2–0.

Visa fler
Kommentarer
|

Petteri Forsell i bortadress på "hemmaplan"

Nyhetsbild
Petteri Forsell omringad av Alexei Eremenko Jr, Walter Moore och Didier Boris Kadio när Jaro och IFK Mariehamn spelade 0-0 på Centralplanen i Jakobstad den 17.9.2015. Foto: Jonas Brunnström/Arkiv
För första gången sedan han spelade med IFK Mariehamn mot Jaro i ligan blir det ligamatch för Petteri Forsell "hemma" på Centralplan i Karleby när hans HJK möter KPV idag klockan 17.

Mest läst senaste veckan