|

USA:s guldlag hyllas på Manhattan

Stjärnanfallarna Megan Rapinoe och Alex Morgan hyllades av fansen i New York. Zoom
Foto: Mary Altaffer/AP

Stjärnanfallarna Megan Rapinoe och Alex Morgan hyllades av fansen i New York.

Det amerikanska VM-guldlaget är tillbaka i USA och hyllades traditionsenligt med en parad längs "Canyon of Heroes" från parken The Battery till New Yorks stadshus på Manhattan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gatan kantades av tiotusentals amerikaner med flaggor som hyllade VM-hjältarna, som färdades fram på öppna fordon genom staden med guldkonfetti farandes i luften.

Förutom hyllningar, så ropade även åskådarna "equal pay, equal pay", en protest mot de ojämställda ekonomiska villkoren mellan dam- och herrfotboll och spelarna höll upp plakat med texten "parader är coola, lika löner är coolare".

– Intresset är mycket större nu jämfört med VM-guldet för fyra år sedan. Delvis eftersom det här laget har blivit ikoner för kvinnorörelsen, säger Jessica Lappin, en av dem som arrangerat paraden.

Efter firandet i New York åker laget vidare till Kalifornien för att delta i en stor sportgala i Los Angeles.

Annons
USA vann finalen över Nederländerna med 2–0 efter mål av Megan Rapinoe och Rose Lavelle.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan