|

Milanorivalerna vill bygga ny arena

Får Inters spelare jubla på en ny arena i framtiden? Zoom
Foto: Luca Bruno/AP/TT

Får Inters spelare jubla på en ny arena i framtiden?

Serie A-klubbarna Milan och Inter har ansökt om att gå vidare med planer om en ny arena som ska ersätta klassiska San Siro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett gemensamt utlåtande skriver Milanoklubbarna att de vill bygga en ny modern fotbollsarena med plats för runt 60 000 åskådare. Arenan ska ligga i centrum i ett stort evenemangsområde.

– Det är ett omfattande projekt som kommer kräva investeringar på över 1,2 miljarder euro. Det är avgörande för att få Milano tillbaka till toppen av den europeiska och globala fotbollen, skriver klubbarna.

– Arenan ska bli en plats för invånare, supportrar och turister 365 dagar om året och skapa jobb för över 3500 människor.

Klubbarna skriver även att ett nybygge är att föredra före en omfattande renovering av San Siro, som officiellt heter Stadio Giuseppe Meazza.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Mourinho tar över Tottenham: "Tagit titlar i alla klubbar han tränat"

José Mourinho. Arkivbild.
Foto: Jon Super/AP/TT

José Mourinho. Arkivbild.

I går kväll sparkade Tottenham tränaren Mauricio Pochettino. Nu meddelar Premier League-klubben att José Mourinho tar över tränarjobbet.

Mest läst senaste veckan