|

Misstänkt bajssabotage i bassäng

NyhetsbildZoom
Bubbelpoolerna och utomhusbaden är inte drabbade. Arkivbild. Foto: Frank Augstein/AP/TT
Personalen tror att det rör sig om ett medvetet sabotage, eftersom det hänt vid flera tillfällen, skriver Gefle Dagblad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under midsommarhelgen bajsade någon i en av poolerna vid bad- och motionsanläggningen Fjärran Höjder i Gävle. Nu har det hänt igen och badet har polisanmält händelserna.

– Vi har försökt bevaka området men det är svårt, det är så lätt att göra en sån här gärning, säger enhetschefen Johanna Thorsell till tidningen.

Anläggningen har fått hålla barn- och vuxenbassängen stängd under veckan eftersom personalen har varit tvungna att chockklorera poolen. Detta för att bli av med de förhöjda halterna av de så kallade heterotrofa bakterierna.

Första gången det inträffade var vid midsommar, därefter hände det i söndags och i tisdags var det dags igen, rapporterar Gefle Dagblad. Polisen har rubricerat brottet som skadegörelse men lade ner ärendet eftersom brottet inte går att utreda.

|

Kvinna misstänks ha halshuggit sin egen mor

En australisk kvinna har gripits misstänkt för att ha dödat sin egen mor och skiljt huvudet från kroppen, rapporterar Daily Telegraph.

Mest läst senaste veckan