|

Rookie vann tionde etappen efter galen spurt

Belgiska Wout van Aert vann tionde etappen i Tour de France. Zoom
Foto: Thibault Camus/AP/TT

Belgiska Wout van Aert vann tionde etappen i Tour de France.

Belgiske rookien Wout van Aert vann tionde etappen i Tour de France.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter en rafflande spurt som startade med drygt 300 meter kvar kunde 24-åriga Wout van Aert korsa mållinjen i Albi i södra Frankrike med nästan ett halvt hjuls marginal till tvåan Elia Viviani, Italien, och säkra sitt stalls fjärde etappseger av tio möjliga hittills i tävlingen.

– Jag kan inte tro det, att jag slog alla de här snabba åkarna i spurten. Det här slår allt, sa en rörd van Aert i Eurosports sändning.

Samtidigt utökade Julian Alaphilippe sin ledning i cykelklassikern. Med cirka 20 kilometer kvar av måndagens platta etapp över 217 kilometer tog hemmaåkaren plats i en utbrytarklunga, tillsammans med bland andra regerande mästaren Geraint Thomas från Wales, och såg till att flera av toppkonkurrenterna tappade dyrbar tid i sammandraget.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tillverkning av snö i foderfrys inför skid-FM misslyckades: "För hög luftfuktighet"

Luftfuktigheten inne i foderfrysen blev för hög och därmed gick det inte att tillverka  konstsnö där.
Foto: Privat

Luftfuktigheten inne i foderfrysen blev för hög och därmed gick det inte att tillverka konstsnö där.

Arrangörerna för skid-FM i Vörå hade stora förhoppningar om att tillverka snö i ett fryseri i Oravais. Men försöket misslyckades.

Mest läst senaste veckan