|

Då kommer Iggy Pops nya album

Iggy Pop är albumaktuell igen. Arkivbild. Zoom
Foto: Valentin Flauraud/AP/TT

Iggy Pop är albumaktuell igen. Arkivbild.

Punkfarfar Iggy Pop är aktuell med ny musik. I dag släpps singeln "Free", vilket också blir namnet på det album artisten kommer att släppa den 6 september i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Albumet blir Iggys första sedan kritikerrosade "Post pop depression", som släpptes 2016.

Enligt artisten själv växte det nya albumet fram efter det tuffa turnerandet med förra albumet.

"Jag ville vara fri. Jag vet att det är en illusion och att frihet bara är någonting man känner, men jag har levt tillräckligt länge för att veta att den känslan är det enda som är värt att jaga. Den är allt du behöver – det behöver inte nödvändigtvis vara lycka eller kärlek, utan känslan av att vara fri. Så det här albumet hände bara för mig, och jag lät det att hända", säger Iggy Pop i ett pressmeddelande.

Iggy Pop är även bokaktuell till hösten. I oktober släpps "Til wrong feels right", en samling med över 100 av artistens texter tillsammans med diverse nedslag i 72-åringens långa karriär.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

De skapar ett unikt österbottniskt verk – "Lämpligt att man sätter upp musikalen med studerande"

Musikstuderande har engagerats i musikalprojektet. Från vänster i bild Daniel Edberg, Robin Turunen och Filip Rosengren.
Foto: Jessica Poikkijoki

Musikstuderande har engagerats i musikalprojektet. Från vänster i bild Daniel Edberg, Robin Turunen och Filip Rosengren.

Hur ska en mamma hantera att hennes son blir vuxen och själv väljer hur han vill leva? Frågan lyfts i en nyskriven österbottnisk musikal.

Mest läst senaste veckan