|

Massprotest för fria val i Moskva

Fler än 10 000 personer, inklusive framstående oppositionspolitiker, samlades under lördagen i en manifestation i centrala Moskva för att kräva fria och rättvisa lokalval. Zoom
Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Fler än 10 000 personer, inklusive framstående oppositionspolitiker, samlades under lördagen i en manifestation i centrala Moskva för att kräva fria och rättvisa lokalval.

Fler än 10 000 personer, däribland framstående oppositionspolitiker, har samlats i centrala Moskva för att kräva fria och rättvisa lokalval.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bakgrunden är att flera oppositionspolitiker, allierade med regeringskritikern Aleksej Navalnyj, hävdar att de, och flera andra Kremlkritiker, på felaktiga grunder nekats att kandidera i stadens lokalval i september.

Enligt ett inlägg på Facebook manifesterar de för ett Ryssland "utan banditer, bedrägerier, svindlare och tjuvar".

Till skillnad från de flesta Kremlvänliga kandidater så måste självständiga kandidater bland annat samla ihop omkring 5 000 underskrifter för att få kandidera. Men tidigare i veckan nekade valmyndigheterna flera kandidater att registrera sig och anklagade dem för att ha förfalskat underskrifter.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Thunberg tvingades avbryta klimatstrejk i Madrid

Greta Thunberg fick avbryta klimatprotesterna av säkerhetsskäl. Arkivbild.
Foto: Andrea Comas

Greta Thunberg fick avbryta klimatprotesterna av säkerhetsskäl. Arkivbild.

Greta Thunberg fick av säkerhetsskäl avbryta klimatmarschen i samband med klimatmötet COP 25 i Madrid. – Det är för mycket folk och för mycket journalister. Polisen säger att jag inte kan fortsätta.

Mest läst senaste veckan