|

Massprotest för fria val i Moskva

NyhetsbildZoom
Fler än 10 000 personer, inklusive framstående oppositionspolitiker, samlades under lördagen i en manifestation i centrala Moskva för att kräva fria och rättvisa lokalval. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Fler än 10 000 personer, däribland framstående oppositionspolitiker, har samlats i centrala Moskva för att kräva fria och rättvisa lokalval.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bakgrunden är att flera oppositionspolitiker, allierade med regeringskritikern Aleksej Navalnyj, hävdar att de, och flera andra Kremlkritiker, på felaktiga grunder nekats att kandidera i stadens lokalval i september.

Enligt ett inlägg på Facebook manifesterar de för ett Ryssland "utan banditer, bedrägerier, svindlare och tjuvar".

Till skillnad från de flesta Kremlvänliga kandidater så måste självständiga kandidater bland annat samla ihop omkring 5 000 underskrifter för att få kandidera. Men tidigare i veckan nekade valmyndigheterna flera kandidater att registrera sig och anklagade dem för att ha förfalskat underskrifter.

Kommentarer
|

Misstänkt gömde sig i hemlig bunker i tre år

Nyhetsbild
Polisens utredare undersöker bunkern i skogen någon mil från staden Wasau i Wisconsin. Foto: WSAW-TV/AP/TT
I februari 2016 försvann Jeremiah Button, 44 år. Det var då bara några veckor tills han skulle ställas inför rätta för sexbrott mot barn och barnpornografibrott i USA. I över tre år gömde han sig i en egentillverkad bunker.

Mest läst senaste veckan