|

STT: Katainen begränsas i kommissionen på grund av jobbansökan till Sitra

EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen har ännu inte fått jobbet på jubileumsfonden Sitra, men är ändå begränsad i kommissionen på grund av ansökningen, uppger STT. Zoom
Foto: Sören Jonsson/SPT

EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen har ännu inte fått jobbet på jubileumsfonden Sitra, men är ändå begränsad i kommissionen på grund av ansökningen, uppger STT.

STT skriver att EU-kommissionen har begränsat vice ordförande Jyrki Katainens arbetsuppgifter på grund av att han sökt jobb på jubileumsfonden Sitra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Europeiska kommissionen har begränsat Jyrki Katainens (Saml) arbetsuppgifter på grund av att han lämnat in en arbetsansökan som överombudsman till jubileumsfonden Sitra, uppger STT.

Katainen får inte fatta beslut som kan tolkas som en intressekonflikt. Eftersom hans projektgrupp inom kommissionen behandlar samma slags områden som intresserar Sitra – sysselsättning, tillväxt, investering och konkurrenskraft – får Katainen inte koordinera möten som behandlar sådant, uppger kommissionen till STT.

Efter att Katainen avslutat sin tid som kommissionär, måste han fortsätta att konsultera kommissionen i två år om han fortsätter i en sådan bransch som är relaterad till hans portfölj.

Uppdraget på Sitra börjar vid årsskiftet om Katainen blir vald.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finländsk 4-årig flicka försvunnen i Mexiko – kan bero på vårdnadstvist

En finländsk flicka har försvunnit i Mexiko, meddelar mexikanska myndigheter.

En finländsk flicka har försvunnit i Mexiko, meddelar mexikanska myndigheter.

Utrikesministeriet bekräftar att man känner till ett fall där en finländare saknas i Mexiko, men kan inte gå in på detaljer.

Mest läst senaste veckan