|

STT: Katainen begränsas i kommissionen på grund av jobbansökan till Sitra

NyhetsbildZoom
EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen har ännu inte fått jobbet på jubileumsfonden Sitra, men är ändå begränsad i kommissionen på grund av ansökningen, uppger STT. Foto: Sören Jonsson/SPT
STT skriver att EU-kommissionen har begränsat vice ordförande Jyrki Katainens arbetsuppgifter på grund av att han sökt jobb på jubileumsfonden Sitra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Europeiska kommissionen har begränsat Jyrki Katainens (Saml) arbetsuppgifter på grund av att han lämnat in en arbetsansökan som överombudsman till jubileumsfonden Sitra, uppger STT.

Katainen får inte fatta beslut som kan tolkas som en intressekonflikt. Eftersom hans projektgrupp inom kommissionen behandlar samma slags områden som intresserar Sitra – sysselsättning, tillväxt, investering och konkurrenskraft – får Katainen inte koordinera möten som behandlar sådant, uppger kommissionen till STT.

Efter att Katainen avslutat sin tid som kommissionär, måste han fortsätta att konsultera kommissionen i två år om han fortsätter i en sådan bransch som är relaterad till hans portfölj.

Uppdraget på Sitra börjar vid årsskiftet om Katainen blir vald.

Kommentarer
|

Över 50-åriga kvinnor är de nyaste fartdårarna – mer än hundra procents ökning i fortkörningsböter

Nyhetsbild
Polisöverinspektör Maria Hoikkala påpekar att männen fortfarande står för två tredjedelar av fortkörningarna, även om kvinnornas fortkörningar har ökat snabbare än medeltalet. Foto: Henri Forss/SPT
Medelålders och äldre kvinnor kör fortare än någonsin förut samtidigt som unga män håller igen. Polisöverinspektör Maria Hoikkala ser flera potentiella förklaringar.

Mest läst senaste veckan