|

Yle: Undersökning visar högskolorna som ger högsta lönen

En färsk undersökning visar hur mycket man tjänar beroende på var man studerat. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

En färsk undersökning visar hur mycket man tjänar beroende på var man studerat.

Av yrkeshögskolorna ligger Arcada i topp när det gäller ekonomi och ingenjörer. De som studerat på Hanken tjänar mest.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En färsk pro gradu-avhandling visar hur mycket de som utexaminerats från olika högskolor och universitet tjänar i arbetslivet, skriver Yle.

Hankeiter tjänar mest av alla, vilket kan förklaras med att ekonomer i regel har högavlönade jobb. De som studerat på Hanken ligger på femte plats på listan över de universitet som producerar bäst betalda ekonomer.

Enligt undersökningen kommer yrkeshögskolornas bäst betalda ekonomer och tradenomer från Arcada. Novia ligger på plats 21.

De högst betalda ingenjörerna från yrkeshögskolor kommer också från Arcada. I denna kategori ligger Novia på en femte plats.

Annons
Åbo Akademi befinner sig på plats sju på listan för bäst betalda ingenjörer från universitet. När det gäller humanister ligger Åbo Akademi på tredje och Helsingfors universitet på sjunde plats. Inom samhällsvetenskap ligger Åbo Akademi på tredje och Helsingfors universitet på fjärde plats.

Avhandlingen är gjord av Otto Leppänen. Han har undersökt utexaminerade från 36 olika universitet och högskolor inom ekonomi- och teknikbranschen, samt den humanistiska och samhällsvetenskapliga branschen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Här är polisens egen video på räden mot United Brotherhoods misstänkta ledare

Polisen genomförde en husrannsakan i United Brotherhoods klubblokal i Helsingfors i september 2019.
Foto: Centralkriminalpolisen

Polisen genomförde en husrannsakan i United Brotherhoods klubblokal i Helsingfors i september 2019.

Den misstänkta ledaren använde pengarna från bland annat knarkhandeln till att bygga två hus och ett garage på sin fastighet i Borgå. Han förfogade över 55 skjutvapen när polisen grep honom.

Mest läst senaste veckan