|

Minimala rörelser i Asien

Det är svaga rörelser på börserna i Kina och Japan. Zoom
Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Det är svaga rörelser på börserna i Kina och Japan.

Investerarna intog en avvaktande ställning när torsdagshandeln inleddes på de ledande asiatiska börserna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I Hongkong steg Hang Seng med 0,2 procent i den inledande handeln, medan övriga ledande index i Tokyo och Fastlandskina höll sig kring nollan.

Advantest, som tillverkar utrustning för test av mikrochip, rusade 17,5 procent efter en stark kvartalsrapport i Tokyo, medan biltillverkaren Nissan hade det fortsatt kämpligt och föll 2,3 procent i väntan på sin rapport.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

OP:s Simo Vuorenlinna om börsraset: "Ingen orsak till panikreaktion"

Lauri Mäkelä, Kim Gorschelnik och Simo Vuorenlinna säger att det gäller att välja rätt på aktiemarknaden då riskerna ökat.
Foto: Björn Stenbacka

Lauri Mäkelä, Kim Gorschelnik och Simo Vuorenlinna säger att det gäller att välja rätt på aktiemarknaden då riskerna ökat.

Börskurserna reagerade kraftigt på uppgifterna om att även länder som Italien drabbats av coronaviruset. Europas börser dök på måndagsmorgonen. Ingen orsak till panikreaktion, säger Simo Vuorenlinna om raset.

Mest läst senaste veckan