Upprop: Hur många ödehus finns i din by?

NyhetsbildZoom
Det finns många tomma hus i Österbotten. Foto: Karolina Bergvik
Ett kulturarv förfaller när gårdar och torp står tomma. Så skrev Vasabladet och Österbottens Tidning för ett par veckor sedan. Men hur många är husen? Hjälp oss att ta reda på det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att inventera alla stugor och gårdar som står tomma i Österbotten är en svår, om inte omöjlig, uppgift för en tidning. Det finns ingen statistik att tillgå. 

Men för att få en liten bild av hur många husen är behöver vi hjälp av läsarna. Skicka in bilder till oss på ödehus i era hembyar. Kom ihåg att uppge var huset finns och vem som tagit fotot till alexandra.furu(a)vasabladet.fi så sammanställer vi ett kollage.

Vi uppmanar ingen att gå in på privat mark och fotografera. Om ni fotograferar ett hus där ni inte är ägaren kan ni ta bilden från allmän mark. Vi publicerar inga adresser eller exaktare position för huset.

Vi ser fram emot era bilder!

Kommentarer

Köpet av gamla byggnadskontoret har gått i stå – bostäder kräver ny plan

Nyhetsbild
Det gamla förvaltningshuset kan enligt gällande plan inte omvandlas till bostäder, vilket var köparnas ambition. Om det blir någon affär alls mellan staden och köparna är därför fortfarande öppet. Foto: Britt Sund
I början av året sålde Nykarleby det gamla förvaltningshuset till ett bolag som bildats av byggföretaget Sirén & Wik och Hj Bertula & Son. Men fastighetsaffären har inte verkställts.

Mest läst senaste veckan