Upprop: Hur många ödehus finns i din by?

NyhetsbildZoom
Det finns många tomma hus i Österbotten. Foto: Karolina Bergvik
Ett kulturarv förfaller när gårdar och torp står tomma. Så skrev Vasabladet och Österbottens Tidning för ett par veckor sedan. Men hur många är husen? Hjälp oss att ta reda på det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att inventera alla stugor och gårdar som står tomma i Österbotten är en svår, om inte omöjlig, uppgift för en tidning. Det finns ingen statistik att tillgå. 

Men för att få en liten bild av hur många husen är behöver vi hjälp av läsarna. Skicka in bilder till oss på ödehus i era hembyar. Kom ihåg att uppge var huset finns och vem som tagit fotot till alexandra.furu(a)vasabladet.fi så sammanställer vi ett kollage.

Vi uppmanar ingen att gå in på privat mark och fotografera. Om ni fotograferar ett hus där ni inte är ägaren kan ni ta bilden från allmän mark. Vi publicerar inga adresser eller exaktare position för huset.

Vi ser fram emot era bilder!

Kommentarer

Korsholms styrelse: Korsholm vill vara med och hitta trafiklösningar till Vasklot

Nyhetsbild
Flygbild över Vasa hamn. Korsholm skriver i sitt utlåtande att hamnen och utvecklingen av Vasklot är av vikt för hela regionen. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Korsholms kommunstyrelse säger att kommunen gärna vill vara med och söka trafiklösningar som stöder förverkligandet av planerna för Vasklot i Vasa.

Mest läst senaste veckan