|

HSBC i mångmiljonförlikning i Belgien

NyhetsbildZoom
HSBC betalar närmare 300 miljoner euro för att få stopp på en belgisk brottsutredning. Arkivbild. Foto: Tim Ireland/AP/TT
Den brittiska bankjätten HSBC har gått med på att betala 294 miljoner euro för att nå en förlikning i en jättelik bedrägeri- och penningtvättshärva i Belgien, meddelar åklagarsidan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anklagelserna riktades mot HSBC:s schweiziska dotterbolag och rörde tillgångar på hundratals miljoner euro, ägda främst av förmögna kunder inom diamantbranschen i Antwerpen.

Enligt åklagarna hjälpte dotterbolaget, HSBC Private Bank SA, hundratals kunder att undvika skatt i Belgien genom att ge dem tillgång till konton i skatteparadis som Panama och Brittiska Jungfruöarna.

HSBC meddelade nyligen att vd John Flint byts ut och, med hänvisning till försämrade utsikter, att cirka 4 000 tjänster inom banken ska skäras bort.

Uppfinnaren Köpi Reinilä har utvecklat ett nytt sätt att övernatta: "En världsnyhet från Korsbäck"

Nyhetsbild
Målet är att bygga 100 boxar per år om fem år, säger Köpi Reinilä. Foto: Mikael Nybacka
I byn Korsbäck utvecklas en unik övernattningsbox, en mobil sådan. De första prototyperna, bland annat en för jakt, är klara. En världsnyhet från Korsbäck, säger uppfinnaren och utvecklaren Köpi Reinilä.

Mest läst senaste veckan