Trump vill se Kaepernick i NFL igen: "Skulle älska att se honom komma in igen"

Colin Kaepernick har inte spelat i NFL sedan 2016, men får nu stöd från oväntat håll. Arkivbild. Zoom
Foto: Charles Sykes/AP/TT

Colin Kaepernick har inte spelat i NFL sedan 2016, men får nu stöd från oväntat håll. Arkivbild.

Colin Kaepernick vill gärna återvända till NFL – och får nu oväntat stöd av president Donald Trump.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I går twittrade den amerikanska fotbollsspelaren Colin Kaepernick att han var redo för en ny säsong i NFL. I samband med en träningsvideo skriver den förre quarterbacken i San Francisco:

"Fem på morgonen. Fem dagar i veckan. I tre år. Fortfarande redo". Med i videon är även texten "nekad arbete i 889 dagar". I oktober 2017 stämde Kaepernick NFL. Anledningen var att han ansåg att han hölls borta från ligan på grund av sin aktivism. För ett drygt halvår sedan nådde parterna en uppgörelse.

Nu får Kaepernick stöd från något oväntat håll i sin önskan om nytt NFL-kontrakt – Donald Trump. Presidenten passade vid en pressträff under fredagen på att uttala sig om Kaepernicks möjliga comeback.

– Jag skulle älska att se honom komma in igen. Men bara om han är bra nog, och jag tror att om han var bra nog, jag känner ägarna, jag känner så många av ägarna. Om han är bra nog kommer de göra det – jag känner de här människorna – de skulle ta in honom på direkten. De gör vad som helst för att vinna matcher. Ärligt talat skulle jag älska att se Kaepernick igen, om han är bra nog. Om han är bra nog kommer han att vara med.

Kaepernick har varit utan NFL-klubb sedan 2016. Samma år började han knäböja under den amerikanska nationalsången i samband med matcher i protest mot polisbrutalitet och sociala orättvisor mot svarta i USA.

Trump har tidigare uttalat sig i mindre smickrande ordalag kring Kaepernick och hans protest. Enligt Los Angeles Times sade Trump, under tiden som presidentkandidat, att Kaepernick "kanske skulle hitta ett land som funkar bättre för honom".

Angående protesterna har presidenten tidigare sagt: "Skulle du inte älska om någon av NFL-ägarna säger, när någon inte visar respekt för flaggan: 'Ta den jäveln av planen på en gång, ut bara, han får sparken'."

NFL-säsongen inleds i september.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasaloppet kämpar för att rädda Öppet spår

Årets Tjejvasan går till historien som den blötaste på länge.
Foto: Ulf Palm/TT

Årets Tjejvasan går till historien som den blötaste på länge.

Vasaloppsarrangörerna jobbar febrilt för att rädda söndagens Öppet spår. Det ösregn och kraftiga vindar som dragit över västra Dalarna satte arrangörerna på hårda prov. – Det här vädret blev värre än vi trodde, säger Vasaloppets sportchef, Tommy Höglund till SVT.

Mest läst senaste veckan