|

Klart: Björn Rosengren blir ny vd för ABB

NyhetsbildZoom
Björn Rosengren. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sandviks vd och koncernchef Björn Rosengren blir ny vd för ABB. Det skriver verkstadskoncernen i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sandvik meddelade under söndagskvällen att vd:n och koncernchefen Björn Rosengren lämnar företaget efter knappt fyra år. Inte långt därefter bekräftade ABB ryktet att Rosengren tar över vd-rollen i den svensk-schweiziska verkstadskoncernen.

"ABB:s styrelse har enhälligt utnämnt Björn Rosengren till vd. Han kommer till ABB den 1 februari 2020 och ersätter nuvarande vd Peter Voser den 1 mars 2020. Peter Voser kommer då att återgå till att endast vara styrelseordförande", skriver ABB i ett pressmeddelande.

"Det här har inte varit ett lätt beslut. Sandvik är ett fantastiskt bolag med stor framtidspotential och jag kommer att fortsätta leda organisationen med ett starkt engagemang till slutet av januari", säger Björn Rosengren enligt ett pressmeddelande från Sandvik.

Sandviks styrelseordförande Johan Molin skriver att bolaget nu kommer att påbörja processen med att utse "en mycket erfaren och kompetent industriell ledare" som kan efterträda Rosengren. Under måndagen kommer Sandviks styrelse hålla ett möte för att inleda det arbetet.

"Björn Rosengren har sedan han började i Sandvik, november 2015, etablerat en stark decentraliserad affärsmodell för bolaget och gjort organisationen mer flexibel och effektiv. Styrelsen är mycket tacksam för Björns och alla medarbetares arbete under dessa år", säger Johan Molin, ordförande för Sandviks styrelse, i ett pressmeddelande.

ABB har drygt 2000 anställda i Vasa.

Kommentarer
|

Dynamos nya vd Stefan Malm: Vi behöver bli bättre på att skryta

Nyhetsbild
Stefan Malm tillträder som vd för Närpes näringslivsbolag Dynamo den 2 september. Foto: Mikael Nybacka
Regionen vinner inte på att folk flyttar mellan arbetsgivare. Fler måste flytta till Österbotten för att jobba säger näringslivsbolaget Dynamos nya vd Stefan Malm.

Mest läst senaste veckan