|

Yle: Frivilliga sjöräddare samlar in pengar i rekordfart – "Helt otroligt"

NyhetsbildZoom
Sjöräddningen. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
En kampanj startades efter upplysningar om de frivilliga sjöräddarnas ekonomiska krisläge. Målet var att samla in 4 000 euro och det klarade man snabbt, skriver Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjöräddningssällskapets verksamhetschef Jori Nordström berättar att han har fått flera samtal av folk som har insett betydelsen av verksamheten.

– Folk med kontakter ska till exempel försöka ordna donationer. Kampanjen har fått goda effekter, säger han till Yle.

Under måndagen hade insamlingen uppnått 5 500 euro. Målet var 4 000 euro. Insamlingen är öppen fram till den 31 oktober i år.

Nordström är väldigt nöjd med kampanjen.

– Det är otroligt att pengarna samlades in så snabbt. Vi verkar ha stöd av finländarna, säger han till Yle.

De frivilliga sjöräddarna har tidigare klargjort att de befinner sig i en ekonomisk kris och att flera båtar är i dåligt skick.

Tack vare bidragen i samband med insamlingen kan sjöräddningssällskapet nu rusta upp och sjösätta en av sex båtar som är i behov av service.

Kommentarer
|

Över 50-åriga kvinnor är de nyaste fartdårarna – mer än hundra procents ökning i fortkörningsböter

Nyhetsbild
Polisöverinspektör Maria Hoikkala påpekar att männen fortfarande står för två tredjedelar av fortkörningarna, även om kvinnornas fortkörningar har ökat snabbare än medeltalet. Foto: Henri Forss/SPT
Medelålders och äldre kvinnor kör fortare än någonsin förut samtidigt som unga män håller igen. Polisöverinspektör Maria Hoikkala ser flera potentiella förklaringar.

Mest läst senaste veckan