|

Kaleva: Tåg från Helsingfors till Rovaniemi saknade vagn – passagerare fick sitta på golvet

NyhetsbildZoom
Ett tåg mellan Helsingfors och Rovaniemi saknade en vagn. Folk fick stå eller sitta på golvet under delar av resan. Foto: Charlotte Winberg/SPT
Orsaken var att tåget hade ersatts med ett annat på grund av en försening, skriver Kaleva.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En del av de som åkte med tåget IC27 från Helsingfors till Rovaniemi i söndags var tvungna att stå eller sitta på golvet. Tåget saknade nämligen en vagn, skriver Kaleva.

I och med att det var en populär tid att åka på fanns det inte lediga platser åt alla som hade bokat plats i vagnen som saknades.

Att vagnen saknades berodde på att tåget mellan Joensuu och Helsingfors hade problem och var ordentligt försenat. Hela det tåget skulle ha fortsatt till Rovaniemi, men på grund av förseningen ersattes det av ett annat tåg som hade en vagn för lite.

– Jag kan inte gör annat än att beklaga det som skett, säger Sinihannele Mesilaakso vid VR till Kaleva.

Kommentarer
|

Över 50-åriga kvinnor är de nyaste fartdårarna – mer än hundra procents ökning i fortkörningsböter

Nyhetsbild
Polisöverinspektör Maria Hoikkala påpekar att männen fortfarande står för två tredjedelar av fortkörningarna, även om kvinnornas fortkörningar har ökat snabbare än medeltalet. Foto: Henri Forss/SPT
Medelålders och äldre kvinnor kör fortare än någonsin förut samtidigt som unga män håller igen. Polisöverinspektör Maria Hoikkala ser flera potentiella förklaringar.

Mest läst senaste veckan