|

Forskare: Ozzy Osbourne är en mutant

Ozzy Osbourne. Arkivbild. Zoom
Foto: Erik Nylander/TT

Ozzy Osbourne. Arkivbild.

Att Ozzy Osbourne inte är riktigt mänsklig har nog många misstänkt länge. Nu finns även forskarrön om saken, skriver New York Post.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bill Sullivan, som är professor i farmakologi och mikrobiologi vid Indiana University School of Medicine, påstår att Osbourne är "en genetisk mutant". Tack vare detta har den legendariske hårdrockaren lyckats överleva årtionden av missbruk, enligt Sullivan.

Påståendet bygger han på en undersökning av Osbournes dna från 2010. Enligt denna har mörkerprinsen unika avvikelser i sina gener som gör att han kunnat bryta ner alkohol och absorbera narkotika i högre grad än vad som är normalt.

Ozzys dna är ett av exemplen som Sullivan använder i sin nya bok "Pleased to meet me: Genes, germs and the curious forces that make us who we are", där han ger biologiska förklaringar till mänskligt beteende.

Den 22 februari kommer Ozzy Osbourne och hans avskedsturné till Friends arena i Solna.

|

Coronapandemin stoppar ytterligare en festival i Vasa

Håkan Omars och Alexandra Mangs medverkar i filmen "Lovsång till en åldrad väninna", som skulle haft premiär på October filmfest 2020.
Foto: Felix Rantschukoff

Håkan Omars och Alexandra Mangs medverkar i filmen "Lovsång till en åldrad väninna", som skulle haft premiär på October filmfest 2020.

Osäkerheten kring inomhusevenemang med fler än 50 personer bidrar till att October filmsfest ställs sin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan