|

Halkvarning efter sillolycka – fisken stängde livligt trafikerad väg

NyhetsbildZoom
En lastbil har tappat sin last – bestående av sill – norr om Lysekil. Foto: Johan Nilsson/TT
Tappad last från en lastbil norr om Lysekil tvingade Trafikverket att varna för halt väglag – på grund av stora mängder sill.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den tappade fisken – omkring 50 tunnor – gjorde bland annat att räddningstjänsten fick rycka ut med en tankbil för att sanera vägbanan.

– Vi fick till oss att det handlar om fem till tio kubikmeter sill som har vält ut, säger Ulrik Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän, till TT.

– Det är ju rätt stora mängder fisk, så det behöver saneras och spolas av.

Sillolyckan inträffade på väg 162 i höjd med Brodalen strax efter klockan nio på onsdagen. Enligt Trafikverket fick vägen stängas under saneringen.

– Det är ju en relativt trafikerad väg, som leder från E6 till Lysekil, men i alla fall delar av trafiken har kunnat ledas om, säger Camilla Hult på Trafikverkets pressjour.

Kommentarer
|

Italiens premiärminister avgår – "Italienarna har länge spelat i en kritisk division"

Nyhetsbild
Italiens inrikesminister och vice premiärminister Matteo Salvini, till vänster, och premiärminister Giuseppe Conte, till höger. Foto: Maurizio Brambatti/AP/TT/Arkiv
Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer att lämna in sin avgångsansökan till presidenten, meddelar han i ett tal till senaten. Oavsett vem som ska styra Italien står landet inför stora och svåra ekonomiska utmaningar.

Mest läst senaste veckan