|

Vita huset vill sälja F16-plan till Taiwan

NyhetsbildZoom
Vita huset vill sälja stridsflygplanet F16 till Taiwan. Arkivbild. Foto: Aijaz Rahi/AP/TT
Vita huset har föreslagit att Taiwan ska få köpa 66 stridsflygplan av modellen F16 till ett värde av 8 miljarder dollar, motsvarande drygt 7,1 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den republikanske senatorn Marco Rubio säger att förslaget är ett viktigt steg på vägen för att stödja Taiwans självförsvarsplaner och USA:s strategiska relationer med demokratiska allierade.

Taiwans planer på att stärka sitt luftförsvar kommer efter ett ökat antal kränkningar av taiwanesiskt luftrum från det kinesiska flygvapnet. Peking betraktar Taiwan som en del av Kina men landet är självständigt och en nära allierad till USA.

En eventuell försäljning av F16-plan till Taiwan måste först granskas av utrikesdepartementet och Pentagon och sedan godkännas av senaten.

Kommentarer
|

101-åriga Ruth Larsson snuvad på rekord

Nyhetsbild
Det blev inget rekord för Ruth Larsson, men för första gången i livet fick 101-åringen hoppa fallskärm. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Siktet var inställt på rekord, men tyvärr blev det ingen omnämning i Guinness rekordbok – den här gången. Ruth Larsson, som vid 101 års ålder gjort sitt första fallskärmshopp, kan tänka sig att göra om det.

Mest läst senaste veckan