|

Motorcyklist körde för fort i Malax och paketbil gasade på i Lappfjärd

NyhetsbildZoom
Fortkörningar har sysselsatt polisen i Malax och Lappfjärd. Foto: Arkiv
Flera fortkörningar höll polisen sysselsatt på fredag kväll och natten till lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen stoppade en motorcyklist i Malax på fredag kväll som körde 130 kilometer i timmen på riksväg åtta på en sträcka där hastighetsbegränsningen är 80 kilometer i timmen. Samma kväll tog man en annan motorcyklist i Laihia som körde 80 kilometer i timmen där begränsningen är 30 kilometer i timmen. 

Båda förarna misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Natten till lördag tog polisen fast föraren till en paketbil som hade kört 130 kilometer i timmen genom tätort i Lappfjärd där högsta tillåtna hastigheten är 50 kilometer i timmen. Också hen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. 


Klockan ett på natten till lördag stoppades en bil för kontroll på Förbindelsevägen i Vasa. Mannen som körde blåste 0,91 milligram per liter i polisens alkometer och misstänks för grovt rattfylleri. Han saknade också körrätt. 

I Storkyro inträffade en kollision mellan en moped och en personbil på fredag kväll. Mopedisten skadade sig i olyckan och fördes med ambulans till sjukhus. Polisen utreder orsaken till olyckan. 

|

Granne upptäckte brand under carport – hjälpte fyrabarnsfamiljen ta sig ut

Nyhetsbild
Branden började under carporten men bilarna har börjat brinna i ett senare skede. Foto: Lotta Lappinen
En granne upptäckte att det brann under carporten till parhuset i Sandsund sent på måndagskvällen. Han ringde 112, försökte släcka branden och hjälpte familjerna ur huset.

Mest läst senaste veckan