|

Bananlådor dolde 75 kilo kokain

Stora mängder kokain låg gömt i bananlådorna. Arkivbild. Zoom
Foto: Polisen / Handout

Stora mängder kokain låg gömt i bananlådorna. Arkivbild.

En lagerarbetare i bulgariska hamnstaden Burgas snubblade över 75 kilo kokain i ett lass bananer som skeppats från Ecuador.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Narkotikan, som var i klossform och låg invirad i metallfolie i 2,5-kilospaket, hade gömts i en sändning med 20 626 bananlådor. Lagerarbetaren gjorde upptäckten på lördagsmorgonen och larmade polis.

Nu ska fruktföretagets lager i städerna Sofia, Varna och Plovdiv sökas igenom.

Fruktlasset anlände till Burgas i slutet av juli med ett fartyg som även stannat till i Italien på vägen från Ecuador. En del av bananlådorna har redan skickats vidare till Rumänien.

Bulgarien och Rumänien ses som viktiga transitpunkter när kokain smugglas från Latinamerika till Västeuropa, men tillslag som det på lördagen är ovanliga. Kokainfyndet är det största i Burgas hittills i år.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Sandstorm piskar Gran Canaria – österbottningar är mitt i ovädret

Sikten är dålig och det blåser kraftigt på Gran Canaria. Luften är full av små sandkorn, skriver Jukka Kanerva.
Foto: Jukka Kanerva

Sikten är dålig och det blåser kraftigt på Gran Canaria. Luften är full av små sandkorn, skriver Jukka Kanerva.

I lördags drog en sandstorm från Sahara in över Gran Canaria. Flera turister från Skandinavien och Finland är mitt i ovädret – bland annat flera österbottningar.

Mest läst senaste veckan