|

Över 300 migranter stoppade i Turkiet

Den grekiska ön Lesbos. Zoom
Foto: TT

Den grekiska ön Lesbos.

Turkiska myndigheter har hindrat 330 migranter från att ta sig till den grekiska ön Lesbos. Migranterna, som kom från bland annat Afghanistan och Syrien, stoppades vid sju olika tillfällen under helgen när de försökte ta sig över havet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den turkiska kustbevakningen har genomfört allt fler insatser mot migranter den senaste tiden. Under en veckas tid har nästan 700 hindrats från att lämna landet för Grekland.

Men det är betydligt färre som försöker nå Europa den vägen i dag jämfört med för några år sedan. Efter att EU 2015 nådde en överenskommelse med Turkiet om ekonomiskt stöd i utbyte mot hårdare gränskontroller har antalet migranter minskat från drygt en miljon till drygt 170 000 två år senare.

Turkiet är ett av de vanligaste transitländerna för migranter som söker sig till Europa.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

WHO fruktar virusspridning till Afrika

En kvinna i ett köpcentrum i Zambia försöker skydda sig mot virusspridning. Arkivbild.
Foto: Emmanuel Mwiche

En kvinna i ett köpcentrum i Zambia försöker skydda sig mot virusspridning. Arkivbild.

Världshälsoorganisationen oroar sig för att coronaviruset ska sprida sig till Afrika, där myndigheterna skulle ha svårt att stoppa spridningen.Nu skickas utrustning dit i förebyggande syfte.

Mest läst senaste veckan