|

Sysselsättningen engagerade Åboborna

NyhetsbildZoom
Det var trängsel i Åbo Saluhall när Samlingspartiets toppgarde träffade lokala väljare. Foto: Mikael Sjövall/SPT
Det var ingen tvekan om vilka frågor som väckte mest debatt bland de väljare som dök upp på Samlingspartiets kaféträff i Åbo Saluhall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Folk vill helst tala om ekonomin och sysselsättningen, säger riksdagsledamot Saara-Sofia Sirén från Åbo.

Hon poserar beredvilligt inför alla selfies och lyssnar tålmodigt på väljarnas bekymmer.

Enligt riksdagsledamot Saara-Sofia Sirén var det många som ville diskutera sysselsättningspolitik i Åbo Saluhall. Foto: Mikael Sjövall/SPTTidigare justitieminister, riksdagsledamot Antti Häkkänen bjuder på verbala nålsting mot sina tidigare kolleger i den förra regeringen.

– Jag trodde aldrig att Centern skulle göra denna helomvändning. Först håller de god min och sedan säger de att den förra regeringens politik var alltför samlingspartistisk. Det är ju tack vare den förra regeringens politik som statens finanser är i skick, utropar han till en grupp pensionärer.

Riksdagsledamot Antti Häkkänen förundrar sig över Centerns helomvändning. Foto: Mikael Sjövall/SPTPartiordförande Petteri Orpo klättrar upp på en stol likt en folkuppviglare och håller ett kort tal.

– Den ekonomiska tillväxten är nära noll och vi står inför stora utmaningar. Vad gör regeringen? Tar mera lån. Det är ansvarslöst, säger han och belönas med frikostiga applåder.

Han får medhåll av fotfolket som har bänkat sig i konditoriet Aschans kafé Det blåa tåget.

– Regeringspartierna lovade runt och höll tunt. Jag förväntar mig att Samlingspartiet för en hård oppositionspolitik i höst, säger Marianne Hurme.

Hennes man nickar instämmande.

– Det är ju helt otroligt att vår trafik- och kommunikationsminister Sanna Marin (SDP) talar om behovet att införa sex timmars arbetsdagar. Snart vill arbetstagarna säkert ha betalt för att de ska äta lunch under arbetsdagen, säger Jyrki Hurme.

Jyrki och Marianne Hurme vill att Samlingspartiet för en hård och synlig oppositionspolitik. Foto: Mikael Sjövall/SPTFörutsätter Samlingspartiets oppositionspolitik ett samarbete med Sannfinländarna?

– Det gäller att samarbeta med alla politiker som vill främja Samlingspartiets målsättningar, säger Jyrki Hurme.

Kommentarer
|

EU-kommissionen rättar Antti Rinne – finns inget spikat datum för brittiskt brexitbesked

Nyhetsbild
EU-flaggan. Foto: Tolga Akmen/AFP/Lehtikuva
Statsminister Antti Rinne påstår att Storbritannien måste ge sitt brexitbesked senast i slutet av september. Enligt Europakommissionen stämmer inte hans påstående.

Mest läst senaste veckan