|

Simstjärnan Sun Yangs Cas-rättegång inför öppna dörrar

Sun Yang får som han vill – rättegången i Cas hålls inför öppna dörrar. Arkivbild. Zoom
Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Sun Yang får som han vill – rättegången i Cas hålls inför öppna dörrar. Arkivbild.

Den dopningsanklagade simstjärnan Sun Yang får sin önskan uppfylld. Hans rättegång i idrottens skiljedomstol, Cas, kommer att vara öppen för allmänheten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sun Yang var en av huvudpersonerna under sim-VM i somras. Den kinesiske simstjärnan tog två guld på mästerskapet i Sydkorea, men möttes av burop och av konkurrenter som vägrade dela prispall med 27-åringen.

Bakgrunden är att Sun Yang, som tidigare åkt fast för dopning, anklagas för att ha saboterat ett dopningstest i slutet av förra året. Han friades av det internationella simförbundet, Fina, men antidopningsorganisationen Wada överklagade Finas beslut till idrottens skiljedomstol Cas.

Sun Yang har via sin advokat framfört en önskan om att rättegången, som var planerad till september men nu flyttats fram till oktober, ska vara öppen för allmänheten för att rentvå sitt namn – en önskan som alltså bifalles.

Enligt Cas är det andra gången någonsin som en rättegång hålls inför öppna dörrar. Det tidigare fallet var 1999, och även då var det internationella simförbundet inblandat. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kajsa Ojala från klarhet till klarhet i crossfit: "Min största framgång hittills"

Kajsa Ojala högst på pallen i Norwegian Crossfit Championship. Hon vann före Kelly Marshall och Francie Gerber.
Foto: Johnny Ojala

Kajsa Ojala högst på pallen i Norwegian Crossfit Championship. Hon vann före Kelly Marshall och Francie Gerber.

Kajsa Ojala har alltid gillat att träna hårt. Sent omsider har Jakobstadsdamen också hittat den för henne ultimata idrottsformen. Crossfit är hennes grej.

Mest läst senaste veckan