|

HS: Stor dataläcka hos Fonecta

NyhetsbildZoom
En omfattande dataläcka har komprometterat över 150 000 personers privata uppgifter hos bolaget Fonecta. Foto: Fonecta.fi/Lehtikuva
Känsliga uppgifter på över 150 000 personer har varit tillgängliga för utomstående personer på bolaget Fonectas webbplats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En stor dataläcka har uppdagats hos Fonecta, som är ett bolag som levererar kontaktuppgifter, skriver Helsingin Sanomat. Utomstående personer har kunnat läsa över 150 000 personers privata uppgifter i bolagets register på webben.

En del av uppgifterna är känsliga. De har inte varit krypterade utan läsliga för alla som kommit åt dem.

Fonecta säger till HS att bolaget har kontaktat de nödvändiga myndigheterna. Bolaget ska nu utreda hur det är möjligt att läckan har uppstått.

|

Amanda var 14 när hon sålde sex för första gången – "Jag önskar att folk hade reagerat på vad jag höll på med"

Nyhetsbild
Amanda Bergström sålde sex för första gången när hon var fjorton år gammal. Metoo blev ett personligt uppvaknande för henne och fick henne att inse att hon utsatts för övergrepp. Foto: Heidi Hakala/SPT
Många ville köpa sexuella tjänster av Amanda Bergström innan hon ens fyllt 18 år. Metoo-kampanjen blev ett uppvaknande för Bergström som talar på den nordiska metoo-konferensen i Reykjavik som inleds på tisdag.

Mest läst senaste veckan