|

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp – Tredje stora serverhallen i Sverige

NyhetsbildZoom
Microsoft köper mark i Staffanstorp. Foto: Michel Euler/AP/TT/Arkiv
It-jätten Microsoft expanderar företagets utvecklingsplaner för datacenter i Sverige. Bolaget har köpt mark i Staffanstorps kommun i Skåne, enligt ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I likhet med markområdena i Gävle och Sandviken kommer tomten att användas för att bygga en serverhall.

"De tre platserna kommer stödja den fortsatt växande efterfrågan för moln- och internettjänster i Norden och Europa", skriver Microsoft.

– Det här är helt klart en storskalig etablering, säger Tomas Sokolnicki, investeringsrådgivare på Business Sweden, som avslöjar att projektet nu pågått i det tysta i ungefär ett års tid.

– Markberedning och liknande har redan påbörjats så de är i full gång, fortsätter han.

– Ur ett investeringsperspektiv är det fantastiskt roligt att vi hittat förutsättningar för den här typen verksamhet i södra Sverige också. Det visar att det går att etablera sig där med.

Kommentarer
|

101-åriga Ruth Larsson snuvad på rekord

Nyhetsbild
Det blev inget rekord för Ruth Larsson, men för första gången i livet fick 101-åringen hoppa fallskärm. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Siktet var inställt på rekord, men tyvärr blev det ingen omnämning i Guinness rekordbok – den här gången. Ruth Larsson, som vid 101 års ålder gjort sitt första fallskärmshopp, kan tänka sig att göra om det.

Mest läst senaste veckan