|

Kina: Amerikanska strafftullar är mobbning

Ett kinesiskt containerfartyg vid en hamn i Qingdao i provinsen Shandong. Arkivbild. Zoom
Foto: Chinatopix via AP

Ett kinesiskt containerfartyg vid en hamn i Qingdao i provinsen Shandong. Arkivbild.

Kinas handelsdepartement beskriver USA:s beslut att höja befintliga och planerade strafftullar på kinesiska varor som "mobbningsprotektionism".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Den kinesiska sidan uppmanar å det starkaste den amerikanska sidan att inte missbedöma det kinesiska folkets beslutsamhet, och att omedelbart sätta stopp för de felaktiga åtgärderna, annars kommer ansvaret för samtliga konsekvenser att bäras av USA, säger en talesperson för departementet.

USA:s president Donald Trump meddelade på fredagen att strafftullarna mot Kina ska höjas. Beskedet kom sedan Peking beslutat införa strafftullar på import av amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar, ett motdrag i det pågående handelskriget mellan länderna.

HS: Resebegränsningar för Sverige återinförs antagligen

Enligt Helsingin Sanomats och Ilta-Sanomats uppgifter återinförs sannolikt begränsningar för fritidsresor för resenärer från Sverige och Estland.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Enligt Helsingin Sanomats och Ilta-Sanomats uppgifter återinförs sannolikt begränsningar för fritidsresor för resenärer från Sverige och Estland.

Enligt Helsingin Sanomats uppgifter återinför regeringen troligtvis resebegränsningar för inresor från Sverige och Estland.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan