|

Kina: Amerikanska strafftullar är mobbning

Ett kinesiskt containerfartyg vid en hamn i Qingdao i provinsen Shandong. Arkivbild. Zoom
Foto: Chinatopix via AP

Ett kinesiskt containerfartyg vid en hamn i Qingdao i provinsen Shandong. Arkivbild.

Kinas handelsdepartement beskriver USA:s beslut att höja befintliga och planerade strafftullar på kinesiska varor som "mobbningsprotektionism".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Den kinesiska sidan uppmanar å det starkaste den amerikanska sidan att inte missbedöma det kinesiska folkets beslutsamhet, och att omedelbart sätta stopp för de felaktiga åtgärderna, annars kommer ansvaret för samtliga konsekvenser att bäras av USA, säger en talesperson för departementet.

USA:s president Donald Trump meddelade på fredagen att strafftullarna mot Kina ska höjas. Beskedet kom sedan Peking beslutat införa strafftullar på import av amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar, ett motdrag i det pågående handelskriget mellan länderna.

Dermosil går mot strömmen och flyttar sin produktion till Korsnäs – ”Vi har genomfört allt vi hade tänkt trots coronan”

Suvi Markko, vd för Dermosil, menar att företag som inte drabbats hårt av coronaepidemins konsekvenser har ett ansvar att investera.
Foto: Vilhelmina Öhman/SPT

Suvi Markko, vd för Dermosil, menar att företag som inte drabbats hårt av coronaepidemins konsekvenser har ett ansvar att investera.

Dermosil bygger nytt och anställer fler. Suvi Markko, vd för kosmetikföretaget, menar att företag som inte drabbats hårt av coronakrisen har ett ansvar att investera.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan