|

Livlig efterfrågan på bostadslån i juli

Utbetalningarna av bostadslån nådde ett rekord i juli. Zoom
Foto: Pixabay

Utbetalningarna av bostadslån nådde ett rekord i juli.

Enligt Finlands Banks uppgifter uppgick bankernas utbetalningar av bostadslån till 1,7 miljarder euro i juli, vilket är 200 miljoner euro mer än vid samma tidpunkt i fjol.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det utestående sammanlagda beloppet av alla bostadslån är för närvarande 99 miljarder euro. Den årliga tillväxten är 2,1 procent. Utbetalningarna av bostadslån har inte varit lika stora på 11 år, uppger Finlands Bank i ett pressmeddelande.

Genomsnittsräntan för nya bostadslån fortsätter att sjunka. I juli var den överenskomna årliga räntan på nya bostadslån 0,74 procent medan den genomsnittliga marginalräntan var mellan 0,53 och 0,63 procent.

Den genomsnittliga återbetalningstiden var i juli 20 år och 7 månader, enligt Finlands Bank.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu hoppas Rochie att hennes nya restaurang i Närpes får ny fart

Ett av restaurangens bord är speciellt utformat med filippinskt tema, som dräkterna på dockorna bakom Peter Sjökvist och Rochie Malunes.
Foto: Tom Forsman

Ett av restaurangens bord är speciellt utformat med filippinskt tema, som dräkterna på dockorna bakom Peter Sjökvist och Rochie Malunes.

Rochie Malunes i Närpes förverkligade sin dröm och öppnade nya restaurangen Bon Appétit. Då slog coronakrisen till. Nu hoppas hon verksamheten får ny fart.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan