|

VPS-match och villaavslutningen sysselsatte polisen

NyhetsbildZoom
Polisen bötfällde flera supportrar på grund av bengaliska eldar som smugglats in på matchen mellan VPS och HIFK på lördag kväll. Det var HIFK-supportrarna som brände dem. Foto: Samppa Toivonen
UPPDATERAD. Sex supportrar bötfälldes av polisen i samband med VPS:s match mot HIFK på lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen hade en hektisk villaavslutning i Österbotten. På lördag kväll spelade VPS mot HIFK i Sandviken i Vasa. Under matchen brände supportrar pyroteknik och sex personer bötfälldes till följd av det. Fyra personer togs i förvar av polisen. 

Speciellt i Mellersta Österbotten hade polisen klart fler uppdrag än en normal helg. Det handlade främst om störande beteende och ljudligt festande. På torget i Karleby grep polisen en man som hade droger på sig. Han misstänks för narkotikabrott. 

Några personer togs också i förvar under kvällen på grund av kraftig berusning.


I Karleby har det också varit flera inbrott i bilar under helgen. Polisen har gripit en person misstänkt för inbrotten kort efter att de inträffade. Han hade stöldgods från åtminstone fyra olika bilar på sig. 

Polisen har inte lyckats hitta ägare till alla föremål ännu och misstänker att alla stölder ännu inte anmälts. Den som har information ombeds ringa polisens tipsnummer 0295-440513.

Artikeln uppdaterad 12.20 med bilinbrotten i Karleby. 

|

Tre fordon krockade på riksväg 3 – en fil stängdes för trafik

Nyhetsbild
Enheter från Helsingby, Laihela och Vasa kallades till platsen. Enheterna från Helsingby skötte initialt trafikdirigeringen. Foto: Fredrik Westblom
UPPDATERAD. Vid 17.30-tiden inträffade en trafikolycka med tre personbilar på riksväg 3 i Korsholm. En körfil stängdes för trafik medan räddningsarbetet pågick.

Mest läst senaste veckan