|

Advokat skjuten i centrala Stockholm

NyhetsbildZoom
Enligt polisen har en person blivit skjuten inomhus. Foto: Sara Perers / TT
En man i 50-årsåldern – som arbetar som advokat – har blivit skjuten på Kungsholmen i Stockholm. Polisen beskriver skottlossningen som en isolerad händelse.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har en person som har blivit skottskadad inomhus och vi är på plats på den här adressen, sade Anna Westberg vid polisen under morgonen.

Polisen vill inte säga om skjutningen vid klockan 9 på fredagsmorgonen har skett i en bostad eller i en lokal. Enligt vittnesuppgifter till Expressen ska mannen ha skjutits i ett trapphus.

Skadeläget för den skjutne är okänt. Han är förd till sjukhus med ambulans.

Polis på plats efter skjutningen. Foto: Pontus Lundahl/TTPågående insats

Brottsplatsen vid Norr Mälarstrand är avspärrad och det görs en teknisk undersökning.

Ingen är gripen, men polisen har tagit in flera personer till förhör.

– Vi har en pågående insats där vi jobbar med att gripa gärningsperson eller gärningspersoner. Det är för tidigt att säga hur många det handlar om, säger Anna Westberg.

TT: Finns det någon känd hotbild mot den här personen?

– Det är ingenting vi kan kommentera, säger Westberg.

Är advokat

Mannen är en advokat som är verksam i Stockholm, enligt Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander.

– Min första reaktion var att det är oerhört allvarligt att en advokat utsätts för den här typen av övergrepp. Men vi vet i dagsläget inte vilket motiv som ligger bakom, säger hon, och fortsätter:

– Men om det har skett med anledning av hans yrkesutövning då är det ett övergrepp mot vårt rättssamhälle skulle jag säga.

Enligt polisen hanterar man skjutningen som en isolerad händelse.

– Polisen ser i nuläget ingen koppling till kriminella grupperingar eller våldsbrott som kan kopplas till organiserad kriminalitet, säger Anna Westberg.

Skjutningen utreds som mordförsök.

|

Krav på lag efter dödsfall vid restaurang

Nyhetsbild
18-årige Owen Carey avled inte långt från London Eye, sedan han drabbats av anafylaktisk chock efter att ha ätit grillad kyckling som innehöll kärnmjölk. Arkivbild. Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
En man avled på sin 18-årsdag efter att ha ätit kyckling som innehöll kärnmjölk på en restaurang, trots att han hade informerat personalen om sin allergi. Nu väcker hans familj krav på att allergener märks ut även på restauranger.

Mest läst senaste veckan