|

Ny kommissionär vill få Trump att byta kurs – "Hoppas han avstår från sitt vårdslösa beteende"

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump får kritik. Foto: Lehtikuva/AFP/Nicholas Kamm
EU kommer att försöka få USA:s president Donald Trump att överge delar av sin "vårdslösa" handelspolitik, säger irländaren Phil Hogan, som just har utnämnts som ny handelskommissionär.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hogan kommer från posten som jordbrukskommissionär och kommer nu att få ansvar för att förbättra handelsrelationerna med USA och etablera ekonomiska band med Storbritannien efter att landet lämnat unionen.

– Trump har verkligen varit tydlig med sin preferens för handelskrig snarare än handelsavtal. Om han fortsätter med just denna protektionistiska dynamik utgår jag från att EU kommer att fortsätta driva igenom avtal i världen, säger han till den irländska tv-kanalen RTE.

– Men vi kommer självklart göra allt vi kan för att få Trump att inse sina misstag och förhoppningsvis kommer han att kunna överge en del av det vårdslösa beteende som vi har sett från honom i hans relation med Kina och i att beskriva EU som en säkerhetsrisk, säger Hogan.Kommentarer
|

Greta Thunberg i manifestation utanför Vita huset: "Inget kan stoppa världens unga"

Nyhetsbild
Klimataktivisten Greta Thunberg deltar i en manifestation utanför Vita huset i Washington DC. Foto: Susan Walsh/AP/TT
Lokalen är fullproppad och energin hög när FN:s klimattoppmöte för unga drar i gång i FN-skrapan i New York. – Unga är ostoppbara, säger svenska Greta Thunberg.

Mest läst senaste veckan