|

Trump sparkar sin nationelle säkerhetsrådgivare

NyhetsbildZoom
John Bolton. Arkivbild. Foto: Martin Mejia/AP/TT
USA:s president Donald Trump sparkar sin nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton, som haft posten sedan i mars 2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Jag informerade John Bolton i går kväll att hans tjänster inte längre behövs i Vita huset. Jag har varit djupt oense med honom i flera frågor, liksom andra inom regeringen", skriver Trump och meddelar att han kommer att tillkännage vem som blir ny nationell säkerhetsrådgivare nästa vecka.

Under decennier i utrikespolitikens korridorer har 69-årige Bolton gjort sig känd som en bombastisk och ärkekonservativ man som inte räds att ge luft åt kontroversiella åsikter.

Bolton har bland annat argumenterat för att USA bör anfalla Nordkorea först, han har verbalt sågat det globala kärnenergiavtalet med Iran och han var en ivrig förespråkare för den USA-ledda invasionen av Irak 2003.

Kommentarer
|

Krav på lag efter dödsfall vid restaurang

Nyhetsbild
18-årige Owen Carey avled inte långt från London Eye, sedan han drabbats av anafylaktisk chock efter att ha ätit grillad kyckling som innehöll kärnmjölk. Arkivbild. Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
En man avled på sin 18-årsdag efter att ha ätit kyckling som innehöll kärnmjölk på en restaurang, trots att han hade informerat personalen om sin allergi. Nu väcker hans familj krav på att allergener märks ut även på restauranger.

Mest läst senaste veckan