|

Mycket varmt för årstiden – I Villmanstrand uppmättes 26,2 grader

NyhetsbildZoom
Sol blir till regn och rusk om man ska tro väderprognosen. Foto: Ari Sundberg/SPT
Tisdagen var en av de varmaste septemberdagarna någonsin. Men de sista sommardagarna är nu, skriver Meteorologiska institutet på Twitter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bara två gånger har temperaturen varit så här hög i september. 1963 uppmättes 28,7 grader och 1968 28,8 grader.

Dessutom är det ovanligt med högsommarvärme så här sent i september. Bara en gång under den tid som man har statistikfört temperaturen har det varit högsommarvärme senare än nu. Det var 1947 då det var över 25 grader varmt ännu den 17 september, uppger Foreca.


Förutom det ovanligt varma vädret har det också åskat mycket under tisdagen. Blixten har slagit ner över 3 000 gånger på under ett dygn, uppger Meteorologiska institutet.

Men från och med torsdag väntas det bli svalare och blötare. Ett regnområde drar sig in över landets sydvästra del och regnskurar kan förekomma i hela landet. Temperaturen längs kusten blir omkring 15 grader på torsdag, till veckoslutet något svalare.

Kommentarer
|

HUS-styrelseordförande: "Behövs verkligen vård på svenska?"

Nyhetsbild
När svensk vård ifrågasattes på ett strategimöte vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) blev Svenska folkpartiet förargat. Foto: Ari Sundberg/SPT
I en strategidiskussion ifrågasatte styrelseordförande för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) behovet av vård på svenska.

Mest läst senaste veckan