|

Fifa svarar efter dödsfallet i Iran

Fotbollsstjärnor efterlyste påtryckningar från Internationella fotbollsförbundet, Fifa, mot Iran efter att den iranska fotbollssupportern Sahar Khodayari, som fått smeknamnet "den blåa flickan", avlidit.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu svarar Fifa i ett uttalande: ”Vi fick höra om några mycket sorgliga nyheter från Iran och beklagar djupt denna tragedi. Fifa förmedlar sina kondoleanser till familjen och vänner. Vi upprepar våra uppmaningar till iranska myndigheter att säkerställa frihet och säkerhet för alla kvinnor som deltar i en legitim kamp för att avsluta stadionförbudet", skriver Fifa enligt SVT.

Khodayari greps i mars efter att ha försökt smyga in på en fotbollsarena i Iran, där det är olagligt för kvinnor att gå på matcher. Förra veckan drabbades hon av svåra brännskador till följd av en självbränning utanför domstolen i Teheran, som senare gjorde att hon avled. Hon ska ha tänt eld på sig själv när det stod klart att hon riskerade fängelsestraff.

Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl var bland de svenska stjärnorna som reagerade starkt och efterlyste agerande från Fifa.

Kommentarer
|

VIDEO: Se höjdpunkterna från VPS – FC Lahti

Nyhetsbild
FC Lahti fick fira tre poäng efter en vändning i andra halvlek mot VPS. Foto: Linus Lindholm
VPS ledde välförtjänt efter första halvlek, men FC Lahti vann. Se höjdpunkterna från matchen här.

Mest läst senaste veckan