|

Sanna Marin deltar i luftfartskonferens i Bryssel på torsdag

NyhetsbildZoom
I samband med konferensen träffar Sanna Marin direktören för Europeiska organisationen för säkrare flygtrafiktjänst (Eurocontrol) Eamonn Brennan och verkställande direktören för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA) Patrick Ky. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva
Konferensen är ett av transportsektorns huvudevenemang under Finlands EU-ordförandeskap.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommunikationsminister Sanna Marin (SDP) öppnar på torsdag en högnivåkonferens om luftrumsplanering i Bryssel, meddelar Kommunikationsministeriet i ett pressmeddelande.

Konferensen arrangeras av Kommunikationsministeriet i Finland tillsammans med Europeiska kommissionen. Evenemanget är ett av huvudevenemangen för transportsektorn under Finlands tid som ordförandeland.

Överbelastning av flygtrafiken

Temat för konferensen är framtiden för det gemensamma europeiska luftrummet. Bakgrunden till konferensen är en överbelastning av flygtrafiken till följd av bristande kapacitet på flygtrafiktjänster, särskilt i Centraleuropa.

Hösten 2018 tillsatte kommissionen en expertgrupp som skulle utveckla åtgärder för att förbättra situationen. En rapport togs fram under våren. Under sommaren har intressegrupperna inom luftfarten – under ledning av kommissionen – berett en gemensam ståndpunkt om hur rekommendationerna ska framskrida.

Intressegrupperna överlämnar sitt offentliga uttalande till minister Marin och Henrik Hololei, generaldirektör för Europeiska kommissionens generaldirektorat för transport, under konferensen.

Kommentarer
|

HUS-styrelseordförande: "Behövs verkligen vård på svenska?"

Nyhetsbild
När svensk vård ifrågasattes på ett strategimöte vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) blev Svenska folkpartiet förargat. Foto: Ari Sundberg/SPT
I en strategidiskussion ifrågasatte styrelseordförande för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) behovet av vård på svenska.

Mest läst senaste veckan