|

Personaldimensioneringen inom äldrevården får vänta: "Pengarna finns inte"

Statsminister Antti Rinne. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Statsminister Antti Rinne.

Att finna 4 000 nya läkare och vårdare under den pågående regeringsperioden är enligt statsminister Antti Rinne (SDP) inte möjligt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringens löfte om en personaldimensionering på minst 0,7 inom äldrevården kommer inte att bli av under denna regeringsperiod. Det konstaterade statsminister Antti Rinne under onsdagens paneldiskussion, som fördes mellan partiordförandena på Kommunmarknaden i Helsingfors.

Rinne fick under diskussionen frågan om vad han anser vara den mest betydelsefulla förändringen då det handlar om social- och hälsovårdsreformen. Han konstaterade att det är regeringens strävan om att under denna regeringsperiod förverkliga en personaldimensionering på minst 0,7 vårdare, en sjudagars vårdgaranti samt en rejäl personalökning inom vårdbranschen.

– Helt i mål kommer vi inte att få det. Vi behöver 4 000 vårdare och läkare till. Det kommer vi inte att kunna förverkliga under denna valperiod, pengarna finns inte för det, sa Rinne.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Så här kan du förbereda dig på stormen

Stormen Dennis drar fram över Wales. På söndag väntas den landa i Finland.
Foto: Geoff Caddick/Lehtikuva

Stormen Dennis drar fram över Wales. På söndag väntas den landa i Finland.

Dennis väntas orsaka mest skador i Österbotten.

Mest läst senaste veckan