|

Dykarfynd kan vara bombflyg från 40-talet

NyhetsbildZoom
Så här såg ett Lancasterplan ut när det begav sig. Bilden är från 1942. Foto: AP
Ett tillfälligt förbud mot all dykning, segling och fiske har utfärdats över ett område i sundet Stora Bält, strax söder om ön Langeland i Danmark.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En dykare har nämligen gjort ett märkligt fynd på botten. Informationen kom till den danska marinens dykningstjänst tidigt på söndagsmorgonen.

– Vi fick ett civilt meddelande om att en dykare har sett något som liknar ett gammalt vrak. Dykaren säger att det också finns något som kan se ut som flygbomber, säger befälhavaren Bo Petersen.

Exakt vad som ligger där på botten ska undersökas när väderförhållandena är bättre. Men Bo Petersen tror att det rör sig om ett flygplan av modellen Lancaster – ett brittiskt fyramotorigt bombflygplan som introducerades 1941 och användes flitigt under andra världskriget.

Vraket ska nu undersökas av dykningstjänsten, som ansvarar för att oskadliggöra eventuell ammunition i havet.

Kommentarer
|

Polisen påbörjar ingen utredning om dödsfallen på Silja Europa

Nyhetsbild
Den estländska polisen går inte vidare med en utredning om dödsfallen ombord på fartyget Silja Europa i Tallinn. Foto: Mikko Stig/Lehtikuva
Polisen i Tallinn meddelade på måndagen att man inte påbörjar en utredning om dödsfallen som upptäcktes på söndagsmorgonen ombord på Tallink Siljas fartyg Silja Europa.

Mest läst senaste veckan