|

Iltalehti: Hockeysupportrar härjade i Uleåborg – ordningsvakt till sjukhus

Zoom
Foto: Matias Risikko

Det blev en del oroligheter i ishallen i Uleåborg när Kärpät och Sport gjorde upp i lördagskvällens ligamatch, skriver Iltalehti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen i Uleåborg bekräftar för Iltalehti att tre brottsanmälningar om misshandel i ishallen bokförts och att "några personer" omhändertagits.

Kvällstidningen har också pratat med Kärpäts säkerhetschef Antti Alaviitala som berättar att den allvarligaste incidenten inträffade under den andra periodpausen. 

– Två personer som uppenbarligen hörde till bortalagets supportrar började slåss sinsemellan och en ordningsvakt ingrep. Vakten skadade sig och fördes till sjukhus, säger Alaviitala. 

Ordningsvakten klarade sig undan med små blessyrer. Alaviitala konstaterar att det handlade om så kallade omärkta supportrar som inte bar några logotyper.

Annons
En annan incident inträffade innan matchen började. 

– En av Sports supportrar och en av Kärpäts supportrar munhöggs och försökte ge sig på varandra, men de stoppades. Den gästande supportern fördes ut ur hallen, säger Alaviitala.

Han konstaterar att man i Uleåborg hade beredskap och att polisen ombetts närvara eftersom man har erfarenhet av att några så kallade "risksupportrar" brukar följa med när Sports supportrar reser norrut.

Pohjalainen har pratat med Toni Laaksonen som är ordförande i supporterföreningen Red Army. 

– Jag tror inte att det handlade om medlemmar i vår förening. I så fall hade jag blivit underrättad om saken, säger Laaksonen, som inte var på plats i Uleåborg på lördagskvällen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

En blev NHL-coach, en vann OS-guld och en flyttade till Nya Zeeland – alla har de spelat i Sport

I oktober 2004 röjde Vjaceslavs Fanduls, andra från vänster, sly på Öjberget tillsammans med Antti Hildén, Jussi Heikkinen och Aniket Dhadphale. Spelarna sattes i arbete för att Sport behövde betala av en skuld till Vasa stad.
Foto: Arkiv/Gunnar Bäckman

I oktober 2004 röjde Vjaceslavs Fanduls, andra från vänster, sly på Öjberget tillsammans med Antti Hildén, Jussi Heikkinen och Aniket Dhadphale. Spelarna sattes i arbete för att Sport behövde betala av en skuld till Vasa stad.

Värvningen av polacken Marcin Kolusz hör till de mest exotiska Sport gjort. Men blickar vi tillbaka till tidigare utlandsförstärkningar hittas mängder av intressanta namn och historier.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan