|

Iltalehti: Hockeysupportrar härjade i Uleåborg – ordningsvakt till sjukhus

NyhetsbildZoom
Foto: Matias Risikko
Det blev en del oroligheter i ishallen i Uleåborg när Kärpät och Sport gjorde upp i lördagskvällens ligamatch, skriver Iltalehti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen i Uleåborg bekräftar för Iltalehti att tre brottsanmälningar om misshandel i ishallen bokförts och att "några personer" omhändertagits.

Kvällstidningen har också pratat med Kärpäts säkerhetschef Antti Alaviitala som berättar att den allvarligaste incidenten inträffade under den andra periodpausen. 

– Två personer som uppenbarligen hörde till bortalagets supportrar började slåss sinsemellan och en ordningsvakt ingrep. Vakten skadade sig och fördes till sjukhus, säger Alaviitala. 

Ordningsvakten klarade sig undan med små blessyrer. Alaviitala konstaterar att det handlade om så kallade omärkta supportrar som inte bar några logotyper.

En annan incident inträffade innan matchen började. 

– En av Sports supportrar och en av Kärpäts supportrar munhöggs och försökte ge sig på varandra, men de stoppades. Den gästande supportern fördes ut ur hallen, säger Alaviitala.

Han konstaterar att man i Uleåborg hade beredskap och att polisen ombetts närvara eftersom man har erfarenhet av att några så kallade "risksupportrar" brukar följa med när Sports supportrar reser norrut.

Pohjalainen har pratat med Toni Laaksonen som är ordförande i supporterföreningen Red Army. 

– Jag tror inte att det handlade om medlemmar i vår förening. I så fall hade jag blivit underrättad om saken, säger Laaksonen, som inte var på plats i Uleåborg på lördagskvällen.

Visa fler
Kommentarer
|

En poäng döljer inte Sports problem – tränaren: "Spelarnas insats inget att gotta sig åt"

Nyhetsbild
Antti Kalapudas var poängkung i Sport förra säsongen men har börjat svagt i höst med 2+2 på tretton matcher. Foto: Arkiv/Samppa Toivonen
Att ta poäng av Tappara, ligans för tillfället bästa lag, är positivt. Speciellt på deras hemmais. Men det är ändå mycket som inte fungerar för Sport, säger chefstränaren Ari-Pekka Pajuluoma.

Mest läst senaste veckan