|

Fans kan hyra rum på "Downton Abbey"-slottet

Lord och Lady Carnarvon framför Highclere Castle 2011. På slottet har tv-serien "Downton Abbey" har spelats in. Arkivbild. Zoom
Foto: Simon Paulin / SvD / TT

Lord och Lady Carnarvon framför Highclere Castle 2011. På slottet har tv-serien "Downton Abbey" har spelats in. Arkivbild.

Uthyres: Ett av de 300 rummen på slottet Highclere Castle, där den populära serien spelades in.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fans till den populära tv-serien "Downton Abbey" ges möjligheten att bo en natt på inspelningsplatsen, det engelska slottet Highclere Castle, skriver The Guardian.

För att uppmärksamma att tv-serien nu har blivit spelfilm annonserar Lord och Lady Carnarvon, makarna som äger slottet, ut ett av de 300 rummen till uthyrning på Airbnb.

För 150 pund, motsvarande 1 800 kronor, kan två gäster hyra rummet under en natt, den 26 november. I annonsen står det att gästerna kommer att bli "behandlade som kungligheter".

De som vill hyra rummet måste dock i sin ansökan beskriva sin "passion för 'Downton Abbey'". De lyckliga två som skriver den mest kreativa ansökan kommer att få spendera en natt på slottet.

Annons
Highclere Castle har tillhört den brittiska familjen Carnarvon sedan 1679. (TT)

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Wilma, 22 år, skrev boken hon själv hade velat läsa som tonåring

Wilma Möller växte upp i Öja, Karleby. Efter att ha gått ut gymnasiet flyttade hon till Umeå för att studera på universitetet.
Foto: Mea Kulla

Wilma Möller växte upp i Öja, Karleby. Efter att ha gått ut gymnasiet flyttade hon till Umeå för att studera på universitetet.

Också hästflickor blir tonåringar och vill läsa böcker om både hästar och första kärleken. Nu har Wilma Möller från Karleby skrivit boken hon själv saknat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan