|

Garbos dystra brev säljs på auktion

NyhetsbildZoom
Greta Garbo ses här vid ankomsten till New York den 7 oktober 1938, efter en tio månaders semester i Europa. Arkivbild. Foto: Pressens Bild
En samling om 65 brev, skrivna av Greta Garbo till hennes nära väninna, den österrikiska författaren och skådespelaren Salka Viertel, ska auktioneras ut. Breven är skickade över en period på 40 år, från 1932 till 1973, och ger en tydlig bild av filmstjärnans ensamma liv, skriver The Guardian.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Brevsamlingen bjuds ut till högstbjudande av en auktionsfirma i New York och förväntas gå under klubban för 60 000 dollar, motsvarande 54 000 euro.

I ett av breven till Salka Viertel, skrivet under ett besök i Sverige 1937, uttrycker Garbo sin ensamhet så här:

"Jag går ingenstans, träffar ingen (...) Det är svårt och ledsamt att vara ensam, men ibland är det ännu svårare att vara med någon".

Lika dystert beskriver Garbo sin tillvaro i brev skrivna till en annan väninna, den svenska grevinnan Märta Wachtmeister. De breven, 36 till antalet, såldes på auktionsfirman Sotheby's i London 2017.

Greta Garbo var på 1920- och 1930-talet en de största filmstjärnorna i världen och var känd för sin skygghet gentemot allmänheten.

Kommentarer
|

Filmen är färdig, men var finns publiken?

Nyhetsbild
Ulf Johansson övertygar som skurk i filmen "Blinkers". Foto: West Bay Entertainment
Flera av dem studerade på Novias numera nedlagda filmlinje. Med ”Blinkers” visar de vad de går för. Men var är publiken?

Mest läst senaste veckan