|

Iran hävdar sin rätt att exportera olja

NyhetsbildZoom
Irans oljeminister Bijan Zanganeh. Arkivbild. Foto: Vahid Salemi/AP/TT
Iran kommer att göra allt som går för att exportera sin olja, säger landets oljeminister Bijan Zanganeh enligt oljedepartementets sajt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi kommer att använda varje möjlig väg för att exportera vår olja och vi kommer att inte att ge efter för USA:s press, för det är Irans legitima rätt att exportera olja, säger han.

Irans oljeexport minskade med mer än 80 procent när USA återinförde sanktioner mot landet i samband med att USA:s president Donald Trump beslutade att lämna kärnenergiavtalet JCPOA förra året. Sedan dess har Washington stegvis återinfört sanktioner och Iran har som svar börjat backa från sina åtaganden i kärnenergiavtalet.

Avtalets syfte är att undvika att Iran utvecklar kärnvapen mot att de flesta internationella sanktionerna mot landet skulle hävas.

Kommentarer
|

Asiatiska restaurangen Vegoshi stänger i Vasa – ägaren Hoang: "Det känns så hemskt"

Nyhetsbild
Hoang Le startade restaurangen Vegoshi på Storalånggatan i Vasa i fjol. När hon nu utvidgar till Helsingfors tvingas hon stänga i Vasa. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Hoang Le försökte in i det sista hålla liv i Vasarestaurangen Vegoshi, men tvingas nu ge upp: "Det här är den värsta känslan jag någonsin haft."

Mest läst senaste veckan