|

Yle: Finska medborgare har hamnat i knipa i Turkiet

NyhetsbildZoom
Finländska myndigheter har enligt Yle svårt att hjälpa dem som har fått utreseförbud om de också är turkiska medborgare. Foto: SPT
Turkiet har enligt Yles uppgifter stoppat finländska medborgare med dubbelt medborgarskap från att lämna landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En kort semesterresa till Turkiet kan i värsta fall leda till ett förbud om att återvända till Finland, rapporterar Yle. Att gilla något på sociala medier eller dela en nyhet kan enligt Yle räcka för att bli misstänkt för brott.

Utrikesministeriet bekräftar uppgifterna till Yle, men ger ingen siffra på hur många det gäller. Problemet gäller dem som har dubbelt medborgarskap, och alltså också är turkiska medborgare.

Problemen ska enligt Yle ha börjat efter kuppförsöket 2016 då en militär grupp försökte ta makten i Turkiet.

Enligt Utrikesministeriet är säkerhetsläget instabilt i hela landet. Det förekommer risk för demonstrationer och oroligheter. Ministeriet uppmanar folk som reser till Turkiet att iaktta särskild försiktighet.

Kommentarer
|

Han revolutionerade knarkhandeln i Finland – i dag är hans beslagtagna bitcoin värda över 13 miljoner euro

Nyhetsbild
Lasse Kärkkäinen gjorde karriär som banbrytande knarklangare, blev gripen och avtjänar nu sitt straff. När han blir klar med sin diplomingenjörsexamen vill han jobba med uppgifter som relaterar till artificiell intelligens. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Enligt Lasse Kärkkäinen hade han inga planer på att bli knarklangare när han köpte sina första droger i Nederländerna och körde dem till Finland. Problemet var att han var bra på det.

Mest läst senaste veckan