|

HS: SFP och Centern vill inte slopa skattefördel som gynnar de rikaste

NyhetsbildZoom
Enligt Arbets- och näringsministeriets arbetsgrupp är skattefördelen skadlig för ekonomin. Foto: SPT
Regeringens arbetsgrupp skriver i en rapport att beskattningen av vinstutdelning från onoterade bolag ger kapitalstarka ägare en omotiverad fördel.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Svenska folkpartiets och Centerns riksdagsgrupper har gjort klart för de övriga regeringspartierna att skattelättnaderna för onoterade bolag inte får sänkas, rapporterar Helsingin Sanomat.

Arbets- och näringsministeriets arbetsgrupp har i sin utredning föreslagit att skattefördelen för onoterade bolags vinstutdelning ska minskas. Arbetsgruppen hade som uppgift att utreda hur staten kan minska sina företagsstöd.

"Arbetsgruppen anser att beskattningsmodellen för vinstutdelning från onoterade bolag ger en omotiverad fördel för kapitalstarka ägare", skriver arbetsgruppen i utredningen. Enligt arbetsgruppen är modellen till och med skadlig för ekonomin eftersom den styr bort kapital från mer lukrativa investeringar.

Arbetsgruppens förslag om att skärpa beskattningen beräknas öka statens intäkter med 52 miljoner euro. Enligt utredningen skulle den rikaste tiondelen av befolkningen stå för den största delen av summan.

Kommentarer
|

President Niinistö gör sitt första officiella besök i Afrika – träffar Etiopiens pinfärska fredspristagare

Nyhetsbild
Besöket i Etiopien är det första officiella besök som Niinistö gör i Afrika. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
I dag, tisdag, träffar Sauli Niinistö Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed som i fredags tilldelades Nobels fredspris.

Mest läst senaste veckan