|

Företagarna i Finland: Hälften av företagarna har utsatts för bedrägeriförsök

NyhetsbildZoom
Falska räkningar på några hundra euro är ett vanligt bedrägeri. Foto: SPT
Många företagare har blivit av med några hundra euro, men en del företag har förlorat över 10 000 euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hälften av företagarna uppger i en enkät att de har blivit utsatta för bedrägerier, vilseledande marknadsföring eller bedrägeriförsök. 50 procent svarade ja, 57 procent nej och 3 procent kunde inte säga, skriver Företagarna i Finland i ett pressmeddelande

Företagarorganisationen har beställt undersökningen av Kantar TNS som har intervjuat 1 006 representanter för små och medelstora företag.

De företagare som hade blivit utsatta för bedrägerier fick också svara på hur stora skadorna hade varit. 52 procent svarade under 500 euro, 16 procent 500–10 000 euro, 3 procent över 10 000 euro och 28 procent kunde inte säga.

Enligt pressmeddelandet är ett vanligt bedrägeri falska räkningar, ofta på några hundra euro. Brottslingarna kan tjäna stora summor då räkningarna skickas till många olika företag.

Endast en femtedel av företagarna uppger att de har anmält brottet till myndigheterna. Det var också vanligare att polisen undersökte anmälningar från bolag med över tio anställda (46 procent) än mindre företags och egenföretagares anmälningar (37 procent).

Kommentarer
|

Asiatiska restaurangen Vegoshi stänger i Vasa – ägaren Hoang: "Det känns så hemskt"

Nyhetsbild
Hoang Le startade restaurangen Vegoshi på Storalånggatan i Vasa i fjol. När hon nu utvidgar till Helsingfors tvingas hon stänga i Vasa. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Hoang Le försökte in i det sista hålla liv i Vasarestaurangen Vegoshi, men tvingas nu ge upp: "Det här är den värsta känslan jag någonsin haft."

Mest läst senaste veckan