|

WSJ: Män kopplade till Trumputredning gripna

Rudy Giuliani är president Donald Trumps advokat. Arkivbild. Zoom
Foto: Charles Krupa/AP/TT

Rudy Giuliani är president Donald Trumps advokat. Arkivbild.

Två affärsmän som gripits i USA är enligt amerikanska medier kopplade till rättsfall som berör utredningen om att eventuellt starta riksrättsprocess mot president Donald Trump.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Affärsmännen är verksamma i Florida och misstänkts nu för brott mot lagarna om finansiering av politiska kampanjer. Enligt tidningen The Wall Street Journal (WSJ) har de varit inblandade i försöken av Rudy Giuliani, Trumps advokat, att få Ukraina att utreda Hunter Biden, son till den demokratiske presidentaspiranten Joe Biden, för korruption.

Demokraterna i kongressen utreder ett eventuellt riksrättsförfarande mot Trump sedan han under ett telefonsamtal i juli med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bett om en utredning. Presidenten nekar till att ha gjort fel.

Rudy Giuliani har medgett att affärsmännen är hans klienter. Enligt WSJ har de två bidragit med stora summor till en kommitté som samlade in pengar till Trumps kampanj.

Den ene affärsmannen är enligt Reuters född i Ukraina och den andre i Vitryssland. När de greps på onsdagen planerade de att flyga till Österrike några timmar senare, enligt en källa.

Annons
Representanthuset skickade i förra månaden brev till affärsmännen där de ombads vittna och överlämna dokument som rör Giulianis agerande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Wuhanlaboratorium: Vi har tre coronavirus

En anställd arbetar med tester av coronaviruset på ett tillfälligt laboratorium i Wuhan, i början av februari. Arkivbild.
Foto: Chinatopix/AP /TT

En anställd arbetar med tester av coronaviruset på ett tillfälligt laboratorium i Wuhan, i början av februari. Arkivbild.

Ett laboratorium i Wuhan i Kina, staden där covid-19 först bröt ut, har tre levande stammar av coronavirus från fladdermöss, enligt laboratoriets chef. Som mothugg till anklagelser från USA betonar han dock att ingen stam matchar det coronavirus som orsakat pandemin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan