|

WSJ: Män kopplade till Trumputredning gripna

NyhetsbildZoom
Rudy Giuliani är president Donald Trumps advokat. Arkivbild. Foto: Charles Krupa/AP/TT
Två affärsmän som gripits i USA är enligt amerikanska medier kopplade till rättsfall som berör utredningen om att eventuellt starta riksrättsprocess mot president Donald Trump.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Affärsmännen är verksamma i Florida och misstänkts nu för brott mot lagarna om finansiering av politiska kampanjer. Enligt tidningen The Wall Street Journal (WSJ) har de varit inblandade i försöken av Rudy Giuliani, Trumps advokat, att få Ukraina att utreda Hunter Biden, son till den demokratiske presidentaspiranten Joe Biden, för korruption.

Demokraterna i kongressen utreder ett eventuellt riksrättsförfarande mot Trump sedan han under ett telefonsamtal i juli med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bett om en utredning. Presidenten nekar till att ha gjort fel.

Rudy Giuliani har medgett att affärsmännen är hans klienter. Enligt WSJ har de två bidragit med stora summor till en kommitté som samlade in pengar till Trumps kampanj.

Den ene affärsmannen är enligt Reuters född i Ukraina och den andre i Vitryssland. När de greps på onsdagen planerade de att flyga till Österrike några timmar senare, enligt en källa.

Representanthuset skickade i förra månaden brev till affärsmännen där de ombads vittna och överlämna dokument som rör Giulianis agerande.

Kommentarer
|

Österbottniska formgivare mitt i japansk tyfon – "En apokalyptisk känsla"

Nyhetsbild
Personer skyddar sig från regnet med paraplyer. Bilden är tagen nära tågstationen i Shinjuku, Tokyo. Foto: Franck Fife
Fyra österbottniska formgivare är i Tokyo med en ny konstutställning. I går fick de uppleva hårda vindar, regn och jordbävning då tyfonen Hagibis svepte över staden.

Mest läst senaste veckan